Ska du flytta? Vi hjälper dig

Gör flyttanmälan och fixa avtal för elnät och elhandel

När du flyttar till eller inom Mjölby kommun tillhör du med största sannolikhet MSE:s nätområde och då behöver du teckna elnätsavtal med oss. Det gör du enkelt med vår flyttanmälan. Du kan teckna avtal för elnät och elhandel på samma gång. Flyttar du till villa fixar vi även avtal för fjärrvärme om det finns på din nya adress.

Anmäl din flytt senast 5 dagar innan flyttdagen, så ser vi till att elen är igång när du flyttar in.

Innan du börjar, plocka fram ditt hyres- eller köpekontrakt

Där finns uppgifter om lägenhetsnummer och fastighetsbeteckning som du behöver fylla i när du gör flyttanmälan, beroende på om du flyttar till lägenhet eller hus.

Flytta in

Alla behöver ett elnätsavtal, oavsett om du är ny i stan, flyttar hemifrån eller flyttar av andra anledningar. Det fixar du enkelt här.

Flytta ut

Ska du flytta från vårt nätområde eller behöver du bara hjälp att avsluta dina avtal? Det fixar du här.

Vad ska man tänka på?

Välj hur du ska flytta så hjälper vi dig med det du behöver tänka på.

Jag flyttar från:
Jag flyttar till:

Se över dina tjänster

Är du ny i stan, flyttat till villa för första gången eller kanske till din första egna lägenhet? Då är det viktigt att du ser över dina avtal med oss. 

Elnät och elhandel

För att få el i din bostad behöver du ha två avtal, ett för elnätet och ett för elen du använder. Vi ansvarar för elnätet i stora delar av Mjölbyområdet och när du flyttar till vårt område ska du anmäla det till oss. För elen du använder kan du välja vilket elbolag du vill. Om du inte gör ett aktivt val kommer du få 100 procent förnybar el från Bixia, som är en del av Tekniska verken-koncernen, precis som MSE. Du får automatiskt ett anvisningspris som ligger lite högre, därför är det bra att välja avtal i samband med din flyttanmälan. Såklart kan du även flytta med ditt nuvarande elavtal.

Fjärrvärme

Att värma ditt hus med fjärrvärme är enkelt, tryggt och bekvämt. Värms inte ditt nya hus med fjärrvärme? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Bredband från Utsikt Bredband

Med bredband via fiber från Utsikt Bredband kan du beställa snabba, säkra och prisvärda bredbandstjänster som internet, TV och telefoni från flera leverantörer.

Anmäla flytt

När du ska flytta kan det vara tryggt att veta att vi hjälper dig med dina avtal hos oss. Anmäl att du ska flytta minst 3-4 veckor i förväg så vi hinner ordna med avtalen.

Anmäl ut- och inflytt

Anmäl din ut- och inflytt samtidigt när du flyttar inom våra nätområden. Vi hjälper till att flytta med dina avtal till ditt nya hem.

Anmäl inflytt

Ska du flytta hit till stan? Välkommen! Anmäl till oss när du flyttar in så hjälper vi dig med nya avtal.

Anmäl utflytt

Ska du flytta ifrån vårt nätområde? Vi hjälper dig avsluta de avtal som är kopplade till adressen du bott på.

Adressändring och eftersänd post

Kom ihåg att adressändra när du flyttar så din post kommer rätt. Adressändring gör du lättast på adressändring.se eller Skatteverkets webbplats.

Hemförsäkring

När du flyttar behöver du ta med dig din hemförsäkring. Kontakta ditt försäkringsbolag och se till så din hemförsäkring börjar gälla för din nya adress när du flyttar in.

När du har flyttat in

Nu är det dags att bekanta dig med ditt nya hem. Ta reda på var dina mätare sitter och vad du som fastighetsägare ansvarar för. 

Var sitter mätarna?

Om du skulle drabbas av ett avbrott så är det viktigt att veta var proppskåpet, och fjärrvärmecentralen finns, så att vi snabbare kan felsöka och hjälpa dig. Elmätaren kan vara placerad på lite olika ställen i huset. Det vanligaste är att de sitter placerade i ett elskåp på ytterväggen av ditt hus. Fjärrvärmecentralen hittar du oftast i källaren, i ett tvättrum eller större badrum.

Välkommen till oss

Vi jobbar dygnet runt för att du ska ha det bra hemma. Om något inte fungerar eller om du har frågor är det bara att höra av sig!

Kundservice och felanmälan

Vi finns för dig. Vi besvarar dina frågor om våra tjänster via telefon, e-post eller i våra sociala kanaler. Du hittar också vanliga frågor och svar här på webben. Vill du besöka oss finns vi på Industrigatan 6B i Mjölby. Vi har öppet helgfria dagar, måndag-torsdag 8-17 och fredagar 9-16. Välkommen!

Enkelt och bra för miljön med digital faktura

När du väljer ett digitalt betalningsalternativ får du ett smart och tryggt sätt att betala dina fakturor. Samtidigt som du hjälper till att spara naturens och våra gemensamma resurser. Du anmäler att du vill ha e-faktura, e-postfaktura eller autogiro i din internetbank.

Se vad du använder på Mina sidor

På Mina sidor kan du få du en överblick över dina tjänster, se dina fakturor och avtal, hantera ärenden och se statistik över din användning och förbrukning. Du loggar in högst upp till höger här på sidan.

Prata med oss i sociala medier

På vår Facebook-sida kan du ställa frågor, se lediga jobb, se nyheter och få tips. Vi lägger även ut driftinformation vid större avbrott.

Tips och övriga tjänster

När du har bott in dig ett tag och kommit i ordning har du säkert också hunnit upptäcka hur saker fungerar. 

Har du pool?

Har du en utomhuspool så kan vi ordna med påfyllning och tömning av vattnet. Och vill du förlänga badsäsongen maximalt rekommenderar vi att du värmer vattnet med fjärrvärme.

Fjärrvärme-tjänster

Skötseln av fjärrvärmecentralen är i stort sett obefintlig. Du behöver oftast inte göra mer än att kontrollera trycket i systemet och fylla på vatten ibland om det behövs. Har du nyligen köpt ett hus som har fjärrvärme som uppvärmning är det en god idé att boka ett informationsbesök.

Egen elproduktion

Intresset för småskalig elproduktion ökar samtidigt som ny förenklad teknik gör det möjligt för fler att producera egen el. Produktionen sker oftast i små solcellsanläggningar. Som elnätsföretag är vi positiva till egenproduktion av el och vårt mål är att underlätta för alla som vill bli småskaliga elproducenter.

Ska du gräva nära ledningar?

Om du ska gräva på tomten behöver du att ta reda på om det finns några ledningar i marken. Eftersom ledningarna i marken förser samhället med värme, kyla, el och kommunikation är det viktigt att de inte skadas. Vi kan också hjälpa dig om du ska fälla träd nära luftburna elledningar.