Ramverk

Webbplatsens ramverk består av en samling funktioner som visas på samtliga sidor. Dessa funktioner administreras via egenskaper som återfinns på startsidan. För att ge en bättre överblick av dessa funktioner har de grupperats under olika flikar för sidhuvud, sidfot och inställningar.

Tema Under SiteSettings kan man välja vilket tema som ska gälla för de två olika delarna av webbplatsen. En för Tekniska verken och en för Utsikt. 

Sidhuvud I sidhuvudet finns en länklista, Verktygslänkar, där redaktörer kan lägga till ett valfritt antal länkar. Rekommendationen är dock att inte ha mer än ca 4-6 st för att det ska rymmas på en rad i sidhuvudet. Länkarna kan peka till interna sidor, externa webbplatser eller bestå av epost-länkar.
Där finns också en knapp för Mina sidor. I fas 1 leder den till befintligt inlogg i Tekniska verken, Roxens cms. På Utsikts sidor får man två länkval under Mina sidor. Ett till Utsikts inlogg och ett till MSEs inogg på sin sajt.

Sidfot Sidfoten består av först en rad och sedan tre kolumner. I den översta raden finns möjlighet att lägga länkar (med tillhörande ikoner) till 5 olika sociala medier.
Den första kolumen består av en rubrik och en texteditor.
Den andra kolumnen består av en länklista.
Den tredje kolumenn består av en bildlänklista.

Navigering Sidmenyn utgår från startsidan där toppnavigeringen leder till kategorisidor, för att kunna strukturera allt innehåll på ett smidigt sätt. Under kategorisidorna navigerar man mha en högernavigering som ligger i en egen kolumn.
I responsiva lägen finns navigeringen under "hamburgemenyn" uppe i vänstra hörnet. Man navigerar nedåt i strukturen genom att expandera ut nivåerna.

Kategorisering För att kunna kategorisera

Hjälpte denna information dig? Nej