Värm poolen med fjärrvärme

Har du utomhuspool eller funderar du på att skaffa en? Då är det extra bra att vara ansluten till fjärrvärme. Att värma poolen med fjärrvärme är enkelt och mycket prisvärt samtidigt som det ger dig en lång och skön badsäsong. Under säsongen maj till september har vi sommarpris för dig som använder mycket värme/varmvatten.

Kontakta oss direkt om du har frågor kring poolvärme. Vi hjälper dig gärna.

Kontakt för mer information

Torbjörn Holm, projektledare/säljare
 

0142 - 855 54
torbjorn.holm@mse.se


 Inkoppling av poolvärme

När du ska värma din pool med fjärrvärme är det viktigt att du gör det på rätt sätt –  antingen via primärkoppling eller sekundärkoppling. Ofta går det att ansluta poolen direkt till husets befintliga värmesystem. Ibland kan även en extra poolvärmeväxlare behövas som då ansluts till husets befintliga fjärrvärmeanläggning. Kontakta alltid oss innan du kopplar fjärrvärme till en pool.

Att värme poolen via primärkoppling med poolvärmeväxlare är ett starkt och hållbart alternativ. Det ger möjlighet till digital styrning och enkel insättning av pooltemperaturen. 

  •  Ljudlös uppvärmning
  • Hög kapacitet/effekt
  • Tar extremt lite plats
  • Lång livslängd
  • Minimalt med underhåll
  • Inga köldmedel
  • Bättre för miljön                                                     
  • Smart utnyttjande av energiresurser
  • Finns i storlekarna 40/75 kw

 Spara tusenlappar med poolvärme

Med sommarprisavtal sparar du tusenlappar jämfört med vanligt avtal eller att värma din pool med el. 
Vi har beräknat fram ett medianvärde på 12 500 kWh för våra kunder som idag har sommarprisavtal. 

Energianvändning - Median 12 500 kWh
Kostnad för att värma poolen med sommarprisavtal = 3 875kr (inklusive årsavgift för sommarprisavtal) Kostnad för att värma poolen utan sommarprisavtal = 7 287kr Besparing = 3 412kr

Jämförelse fjärrvärme och el
Kostnad för att värma poolen med sommarprisavtal = 3 875kr (inklusive årsavgift för sommarprisavtal) Kostnad för att värma poolen med el = 12 500kr (beräknat på 1kr/kWh) Besparing = 8 625kr

Obs! Det här är en beräkning på en medianvändning hos våra kunder och din faktiska kostnad kommer påverkas av flera faktorer. Exempelvis utetemperatur, vattentemperatur, isolering, storlek på pool, användning etc.

Hjälpte denna information dig? Nej