Betalning och fakturering

Betaltjänster

Vi erbjuder flera sätt att betala din faktura och du väljer själv det sätt som passar dig bäst.

Autogiro är ett enkelt och bekvämt sätt att betala fakturan. Varje faktura betalas automatiskt från ditt bankkonto på förfallodagen. Det kostar inget extra.

Du anmäler autogiro direkt i din internetbank. Kom ihåg att anmäla autogiro för fakturan både för elnät och fjärrvärme. Som betalningsmottagare anger du:

  • Mjölby kraftnät AB (för elnätet)
  • Mjölby-Svartådalen Energi AB (för fjärrvärmen)

Vinn tid genom att betala med elektronisk faktura. Du ansluter dig till e-faktura via en anmälan hos din internetbank. 

Du anger olika fakturautställare beroende på tjänst:

  • Elnät och Elhandel - MKN AB är fakturautställare.
  • Fjärrvärme - MSE AB är fakturautställare.

Vill du slippa din pappersfaktura? 
Med e-postfaktura får du din faktura skickad som en PDF-fil till din e-postadress. Det går utmärkt att kombinera e-postfaktura med autogiro.
Anmäl din e-postadress till kundservice@mse.se för att få din faktura via mejl.
I dagsläget fungerar detta endast med Mjölby Kraftnäts fakturor.

Med Kivra får du din post digitalt från Mjölby Kraftnät AB och andra företag och myndigheter som är anslutna till Kivra. Det är gratis, säkert och dessutom riktigt bra för miljön.

Allt du behöver är ett Mobilt BankID. Anslut dig till tjänsten hos Kivra och välj att ta emot digital post från Mjölby Kraftnät. 

Fakturan

Vi är medvetna om att det kan vara svårt att tyda en faktura. Vi har därför lyssnat noga på våra kunder och utformat en faktura som vi hoppas ska vara tydlig och lätt att förstå. Har du frågor om din faktura är du välkommen att höra av dig till oss på telefon 0142 - 855 85.

Avläsningar

Vi läser av våra elmätare och fjärrvärmemätare via fjärravläsning. På din faktura ser du det avlästa mätvärdet från månadens sista dag. Du blir fakturerad månadsvis för den förbrukning som du haft under aktuell period. Hos oss betalar du ingen fakturaavgift.

 

Vid sen betalning

Från den 1 november 2020 hanteras alla betalningspåminnelser för både elhandel, elnät och fjärrvärme av Svea Fakturaservice. För att se och hantera ditt ärende loggar du in med hjälp av BankID direkt på Svea Fakturaservice webbplats. Där kan du också göra en direktbetalning. Tänk på att pengarna behöver vara dem tillhanda senast den angivna förfallodagen. Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss på 0142-855 85.