Tillfällig anslutning

Vi ser till att du har drift- och leveranssäker tillgång till el under hela byggtiden.

Tillfällig anslutning under byggtiden

Behöver du el under en speciell tidsperiod, som under byggprojektet? Då kan du köpa tillfällig anslutning av oss i upp till ett år.

För att du ska kunna få tillfällig anslutning behöver

  • elnätet vara frambyggt och ha tillräcklig kapacitet.
  • arbetet genomföras vid ett tillfälle och under ordinarie arbetstid, vardagar 07.00-16.00.
  • du som kund beställa ett byggmätarskåp av en auktoriserad elinstallatör som då gör en föranmälan till oss. Byggmätarskåpet placeras sen på den plats vi hänvisar till.

Alla avgifter för anslutningen faktureras i förskott.

Så mycket kostar en tillfällig anslutning

Avgifterna gäller för en tillfällig anslutning som direkt är inkopplad till befintligt lågspänningsnät. I priset ingår även bortkoppling av tillfällig anslutning. En tillfällig anslutning gäller i max ett år. 

Prislistan gäller för Mjölby nätområde från och med den 1 januari 2023 och tills vidare.

Här ser du anslutningskostnaden för tillfällig anslutning. 

Servissäkring Pris exklusive moms Pris inklusive moms
25, 63 A 3 400 kr 4 250 kr
80-125 A 5 100 kr 6 375 kr
> 125 A Enligt offert Enligt offert

 

Förutom avgiften för in- och urkoppling faktureras du även för en fast och rörlig nätavgift för din elförbrukning under den tid du är ansluten, dock minst för en månad. Dessa avgifter faktureras separat. 

För de löpande avgifterna gäller prislista för tillfällig anslutning.

Tillfällig anslutning - steg för steg

Vi hjälper dig gärna med en tillfällig anslutning. För att anslutningen ska gå så snabbt och smidigt som möjligt finns det ett par steg du behöver följa. Nedan presenterar vi en guide som består av två steg med information om vad du, din elinstallatör och vi ska göra för att anslutningen ska gå igenom. När alla steg är godkända och genomförda har du tillgång till en tillfällig anslutning hos oss på Mjölby Kraftnät.

1. Elinstallatör skickar in anmälan 

Det är din elinstallatör som skickar in en anmälan till oss om tillfällig anslutning. Installatören ska också bifoga en så kallad situationsplan, som är ett förslag på placering av fasadmätarskåpet där din elmätare kommer att sättas upp. 

2.Du beställer byggmätarskåp

Du beställer ett byggmätarskåp av din elinstallatör. Vi hänvisar till närmaste elskåp eller elnätstation  där en anslutning till elnätet är möjlig. Vi ansluter sen byggmätarskåpet till matande nät och monterar en elmätare. 

Leveranstid

Normal leveranstid för tillfällig anslutning (max 100 A) är fyra arbetsdagar efter beställning. För snabbare leverans, om så är möjligt, kan dubbelt ordinarie pris debiteras. Om tillfällig anslutning till befintligt lågspänningsnät inte kan ske, eller att större driftomläggningar krävs, är leveranstiden beroende på arbetets omfattning. 

Tidsbegränsning  

Du kan ha tillfällig anslutning i upp till ett år. Om du behöver längre anslutningstid ska tidsperioden vara överenskommen med oss före anslutningen av anläggningen. Om det inte finns någon överenskommelse debiteras du dubbel fast avgift från och med att anslutningen har överskridit ett år.  

Så får du tillfällig anslutning

Du, din elinstallatör och vi gör tillsammans det möjligt för dig att få tillgång till en tillfällig anslutning.