Rekordstort intresse för fiber i Mjölby

2016-09-08 - Ny teknik skapar nya beteenden och att vara uppkopplad är en självklarhet för allt fler Mjölbybor. För MSE märks det av genom ett rekordstort intresse för fiber.

Hittills i år har närmare 700 beställningar kommit in från villakunder. Det är en ökning på över 400 procent jämfört med förra året. Det är MSE:s fiberföretag Utsikt Bredband som sköter det lokala fibernätet och genomför anslutningsarbetet.

– Flest beställningar har vi fått från Mjölby och Mantorp, men även i Sya, Väderstad och Skänninge finns det intresse. Det är bra för Mjölby och dess utveckling som kommun att fiberutbyggnaden är stor, säger Jonny Cammerfjord, marknad- och försäljningschef på MSE.

Anslutningsarbetet kommer pågå till våren 2017
– Vi har tagit in alla tillgängliga resurser som finns i området för att klara alla anslutningar, och vi har redan startat projekterings- och grävarbeten för att vara klara till våren 2017. Men vädret i vinter avgör hur snabbat vi kan gå framåt och ansluta nya kunder till vårt fibernät, säger Lasse Westman, projektör på Utsikt Bredband.

När installationsarbetet är klart våren 2017 kommer närmare 50% av kommunens villor i tätorterna vara anslutna till fibernätet.

 

Hjälpte denna information dig? Nej