Värm poolen med fjärrvärme

Förläng badsäsongen och värm upp din pool när fjärrvärmepriset är som lägst.

Poolvärme för dig som vill:

  • Förlänga badsäsongen. 
  • Ha en uppvärmning med hög effekt
  • Ha kort uppvärmningstid
  • Ha en ljudlös uppvärmning
  • Vill värma upp din pool till ett bra pris.
  • Ha ett bra miljöval 

Du som har fjärrvärme kan också använda den för att värma din pool. Allt som behövs är en extra poolvärmeväxlare med styrning som kopplas till din fjärrvärmeanläggning och ett poolavtal. Sen är det bara att ställa in önskad badtemperatur och njuta av en uppvärmd pool. 

När du tecknat poolavtalet får du ett lägre energipris för hela din fjärrvärmeanvändning under maj-september. Du kan alltså spara pengar genom att värma poolen med fjärrvärme istället för andra uppvärmningsalternativ.

Så mycket kostar det

Prislistan gäller från och med den 1 januari 2023 och tills vidare.

Med poolavtal får du ett tillägg på din fasta årsavgift. Betalningen delas upp månadsvis på din faktura. Samtidigt får du ett lägre pris på den rörliga kostnaden (energipriset) för fjärrvärmen du använder under 1 maj-30 september. Resten av året betalar du enligt ordinarie pris.

Energipris, 1 maj-30 september Tillägg på din fasta årsavgift
20 öre/kWh 1 620 kr/år

Se alla priser för fjärrvärme →

Vi hjälper dig att installera en poolvärmeväxlare som är anpassad för fjärrvärme och kompatibel med just din pool. Kontakta oss för rådgivning och offert.

Med poolavtal kan du spara tusenlappar. Vi har räknat på en jämförelse mellan att inte ha poolavtal eller att välja el istället. Exemplet är baserat på en fjärrvärmeanvändning på 12 500 kWh (medianvärdet för våra kunder med poolavtal).

Fjärrvärme med poolavtal Fjärrvärme utan poolavtal Kostnad för att värma med el*
4 000 kr 7 750 kr 20 750 kr

*Vi har räknat med ett elpris på 90 öre/kWh plus rörlig elnätskostnad inklusive energiskatt på 76 öre/kWh, vilket medför ett totalt elpris på 166 öre/kWh.

Så värmer du poolen med fjärrvärme 

Prata med oss eller med din poolleverantör som kan rekommendera en poolvärmeväxlare som passar för just din pool. Vi kan sen hjälpa dig att installera poolvärmeväxlaren.

Du kan även ta hjälp av en VVS-firma, men då är det viktigt att installationen görs på rätt sätt, till exempel måste VVS-installatören ha rätt lödlicens för att göra jobbet på primära sidan. När poolvärmeväxlaren kopplas in primärt måste du kontakta oss på MSE innan installationen görs.

Vi hjälper dig med kostnadsfri rådgivning under vägen, tveka inte att kontakta oss.

Förläng badsäsongen med poolvärme

Kontakta oss för att teckna ett poolavtal med lägre sommarpris.