MSE firar 40 år!

Hipp hipp hurra! 2021 är året då vi fyller jämnt. Det har gått hela 40 år sedan Mjölby-Svartådalen Energi bildades (MSE).

1981 är året då Mjölby Energiverk och Svartådalens Kraftförening slogs ihop och MSE var verklighet. Uno Marklund, som varit VD för Mjölby Energiverk, utsågs till VD för det nybildade MSE. Vi är stolta över att ha gått från ett kommunalt elverk till ett kundorienterat aktiebolag. Ett bolag som erbjuder våra kunder fjärrvärme, el, energitjänster och fiber! Givetvis finns kärnan med eldistribution och elproduktion kvar i bolaget samtidigt som vi hela tiden arbetar med att utveckla nya tjänster och produkter som våra kunder vill ha. 

Men tillbaka till 1981 och vårt födelseår

På vår webb och Facebooksida kommer vi blicka tillbaka på det ljuva 1981 och kanske saker som hänt sen dess. Vad hände egentligen det här året? Vi gör nedslag både lokalt hos oss, i Mjölbytrakten och ute i världen. Du kanske kommer ihåg? 

Detta hände 1981

Vad har MSE gemensamt med...

...Zlatan, Anja Persson, Veronica Maggio, Justin Timberlake, systrarna Kallur och Beyoncé? Vi såg alla dagens ljus 1981. Vi kanske inte är så välkända internationellt, men du som bor i Mjölbytrakten har kanske koll på oss? Vi ser till att 12 300 kunder har el hemma och levererar fjärrvärme till 190 flerbostäder, 1 900 villor, 50 industrier och 180 kontorslokaler. Men någon 40 års-kris har vi inte. Vi ser fram emot att växa i takt med att ännu fler upptäcker vår fina kommun.

Hasse har nästan varit med sen starten

Hans Hollén är en av dem som har jobbat längst på MSE. Läs intervjun när Hasse berättar om tårtkalas, rondellkonst och vad som har gjort att han har stannat så länge på MSE.

 

Hjälpte denna information dig? Nej